VAT Copenhagen ved de Europæiske Mesterskaber - Onsdag

 

 

Josefine B. Pedersen videre til semifinale onsdag aften

Onsdag d. 13 december 2017 startede de Europæiske Mesterskaber på Kortbane i svømning i Royal Arena i København. VAT Copenhagen/Mk31’s egen svømmer Josefine B. Pedersen åbnede første dagen med 50m brystsvømning. Ved indledende afsnit om morgenen svømmede Josefine sig til en tid på 0:30,82, 2/100 dele af et sekund hurtigere end hendes egen personlige rekord og kom ind som nr. 16, men en delt plads med Israeleren Imit Avri. Det betød at Josefine skulle ud i en afsvømning om den sidste plads til semifinalen akkurat efter morgendagens holdkapper. Her svømmede Josefine en endnu flottere tid på 0:30,68, og altså forbedrede sin personlige rekord endnu en gang. Josefine vandt afsvømningen og kvalificerede sig altså til aftenens semifinale i 50m brystsvømning.

 Aftenen forløb som den skulle, og Josefine gik sin indmarch hyldet af Danmarks mange tilskuere. Josefine præsterede endnu en gang at svømme hurtigere end sin nu gamle personlige rekord med tiden 0:30,75, og har nu hævet sit niveau højt nok til at være en del af Europas absolutte elite i 50m brystsvømning. Det blev til en spændingsfyldt og nervepirrende første dag for VAT Copenhagen/MK31 svømmeren, der formåede at svømme sit løb hele 3 gange på en dag. Josefine beskriver selv første dag ved stævnet som ”en kæmpe oplevelse” og nød virkelig at gå ind foran hjemmebane publikummet ved sit første internationale mesterskab som senior svømmer. Josefine har før været med til de Europæiske Mesterskaber, men som junior svømmer.

VAT Copenhagens Daniel Skaaning var også i vandet onsdag formiddag på Danmarks 4x50m Fri holdkap, og svømmede en imponerende split på 0:21,95 som tredjesvømmer. Denne holdkap slog samlet Dansk Senior Rekord, men formåede desværre ikke at komme videre til finalen samme aften. Daniel, Josefine og VAT Copenhagens tredje kvalificerede svømmer, svenske Simon Sjödin, skal i aktion igen på fredag. Josefine skal svømme 100m brystsvømning kl. 09:30, og Daniel og Simon skal svømme 200m Inidividuel Medley kl. 10:31. Se med på TV2 Sport fra kl. 09:30. Har du ikke fået billetter til mesterskaberne endnu kan de købes på https://www.ticketmaster.dk/feature/swim/?language=da-dk.

Vi håber at se og høre jer på lægterne i løbet af ugen!

3-4 GO VAT!

-Anders Jensen, Cheftræner, VAT Copenhagen

Fotos: Jesper Nielsen, STT Foto

Log In or Sign Up